Cursus Voeding

In de Cursus Voeding maakt u kennis met de meest omvangrijke studie over voeding ooit uitgevoerd en de implicaties daarvan voor de gezondheid. Er wordt aangetoond dat mensen die de meeste plantaardige voedingsmiddelen eten de gezondste zijn.

Meer details

40,50 €

Volgens de onderzoekers kunnen deze resultaten niet worden genegeerd. In deze studie worden meer dan 750 referenties genoemd, en verreweg het grootste deel daarvan zijn primaire informatiebronnen, inclusief honderden wetenschappelijke publicaties van andere onderzoekers.

Wat deze studie zo opmerkelijk maakt, is dat onder de vele associaties die relevant zijn voor de relatie tussen voeding en ziekte er zoveel waren die in dezelfde richting wezen, namelijk dat mensen met de hoogste consumptie van voeding van dierlijke oorsprong de meeste chronische ziekten kregen. Zelfs relatief kleine hoeveelheden hiervan werden al geassocieerd met schadelijke effecten.
Mensen met de hoogste inname van voeding van plantaardige oorsprong waren het gezondst en bleven beter gevrijwaard van chronische ziekten. Deze resultaten kunnen volgens de onderzoekers niet worden genegeerd.
Enkel de levensstijl = dieet, welke deze onderzoekers aanraden, kan resultaten voor leggen welke door geen enkel ander levensstijl kan verwezenlijkt worden.

Wat zijn de fundamenten van een gezonde voeding? Wat weten we werkelijk van voeding? Welke voedingsmiddelen zijn het beste?
Op welke punten moeten we letten? Totale vetinname? Suikerhoeveelheid? Zijn voedingssupplementen aangewezen? Is het eten van vis echt gezond? Hoe gezond zijn eieren en melk? En wat denken we van plantaardige oliën?
Er wordt zoveel verteld en geschreven over voeding en gezonde voeding dat we door de bomen het bos niet meer zien. Soms horen we dit, een paar dagen later juist het tegenovergestelde.

Wat is nu werkelijk waar? Zijn er echt wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar voeding?
Wat een feit is: onderzoekers weten ontzettend veel over de relatie tussen gezondheid en voeding.
Na meer dan 40 jaren biomedisch onderzoek en bevindingen van 27 jaar laboratoriumprogramma's komen onderzoekers tot de conclusie dat een juist eetpatroon fundamenteel is voor een goede gezondheid.

De meeste mensen kunnen niet geloven dat voeding zo krachtvol kan zijn. En toch hebben de onderzoekers deze bewijzen op tafel liggen. De grootste studie ooit die er over voeding gedaan is heeft heel wat informatie en inzichten opgeleverd. Door het veranderen van uw voedingspatroon kunt u uw leven veranderen.

Daarnaast leert u in de cursus Voeding ook om een etiket juist te lezen en te interpreteren. Want hierbij wil het wel eens mis lopen, we denken dat we een ‘gezond’ product kopen maar de werkelijkheid is soms heel anders. Ook praktische tips komen aan bod.

Zei Hippocrates zoveel jaren geleden al niet: 'Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding'. Nu dat ik het 'Certificaat in Plantbased Nutrition' aan The eCornell University behaald heb, kan u  kennis maken met al deze informatie. We bieden dan ook nu de Cursus 'Voeding' aan.

Mis deze kans niet om al deze informatie over voeding te leren kennen! Zorg ervoor dat u zich goed in uw vel blijft voelen en volg deze cursus!

Data Cursus Voeding: 12 en 19 juni 2019 om 19:30.
Prijs: 49 Euro.

De cursus gaat door in het Centrum De Bosrank te Herk-de-Stad. Mis deze kans niet om al deze informatie over voeding te leren kennen! Schrijf je nu in!