In de voetsporen van Dr. Edward Bach

IN DE VOETSPOREN VAN DR EDWARD BACH – Meer inzicht in jezelf door Bachbloesems – auteur Suzanne Wouters.

Meer details

17,95 €

In dit boek tracht ik de 'voetsporen van Dr. Bach' te volgen en aan te tonen dat Bachbloesemtherapie meer dan gewoon wat druppels nemen is.
Bachbloesemtherapie is inzicht krijgen in jezelf, beseffen wat het leven is en wie je echt bent.
"Ken uzelf." Deze woorden waren ook al het uitgangspunt van Socrates en zijn van eeuwige betekenis. Geen beter advies is ooit geven.
Wanneer men dit begint te begrijpen, leidt het tot diepgaande inzichten over de hele schepping. Het maakt ongelukkig zijn, angst, verdriet, twijfel, en alle negatieve emoties zinloos en overbodig.
In het boek worden de 3 peilers van de Bachbloesemtherapie duidelijk uitgelegd.
Wanneer we echt inzicht in dit alles verkrijgen, gaan we merken hoe eenvoudig het leven is. We hoeven ons geen zorgen te maken en te piekeren of dit of dat wel in orde gaat komen. We vertrouwen er gewoon op dat alles goed komt. Alles draait om inzicht in het leven en te beseffen wie we echt zijn.

Voor veel mensen is dit moeilijk, omdat ze zo halsstarrig vasthouden aan hun opvattingen. Maar ook speelt angst dikwijls een rol. Angst om wat er zou kunnen gebeuren, angst om de verantwoordelijkheid te nemen.
En in de meeste gevallen spreekt ons ego ook nog een deftig woordje mee. Wanneer we op zoek gaan naar ons Ware Ik en die ook vindt, gaat er een heel nieuwe wereld voor ons open. Een wereld waarin het leven zo eenvoudig en gemakkelijk is en waar we heel gelukkig kunnen zijn.

Door lange tijd te onderzoeken hoe Dr. Bach zijn Bachbloesemtherapie ontwikkeld heeft, kwam ik tot de conclusie dat deze therapie erg ingenieus in elkaar steekt.
Maar aan de andere kant ook zo klaar helder is, dat iedereen die het echt begrijpt, zowel van de eenvoud als de complexiteit overtuigd raakt.

Daarnaast bevat het boek ook een andere manier van toepassen van de Bachbloesems, namelijk via de energiepunten.
Aangezien Bachbloesems energetisch werken is het logisch dat ze via energiepunten nog veel beter en sneller resultaat geven.

In het boek staan de 38 energiepunten uitgelegd, zodoende dat het gemakkelijk is om de punten te vinden. Zowel de energiepunten op het lichaam als de energiepunten op de handen staan klaar en duidelijk, met foto, in het boek uitgelegd.

Volgende hoofdstukken komen aan bod:

Hoofdstuk 1: Dr. Edward Bach
Hoofdstuk 2: Inzicht in het leven
Hoofdstuk 3: Ontdekking Bachbloesemtherapie
Hoofdstuk 4: Bachbloesems en meridianen & chakra's
Hoofdstuk 5: Bachbloesems en energiepunten
Hoofdstuk 6: Toepassing Bachbloesems en energiepunten
Hoofdstuk 7: Wie zijn we echt?

Ik hoop met mijn boek, een handvat aan te reiken aan al diegenen die zoekende zijn, zodoende kunnen ze hun weg vinden en gaan ze dan samen met mij kunnen beamen dat: 'hoe verder je doordringt tot de kern, hoe meer je gaat merken hoe eenvoudig alles is'.
'In de voetsporen van Dr. Edward Bach' is een openbaring en zeker een must voor iedereen die met Bachbloesems werkt. 

ISBN-nummer: 9789490243128.